Γιαουρτογλυκό με ρυζογκοφρέτες

01.10.2008
Νόστιμο, εύκολο και πολύ υγιεινό!

Τι έχουμε:

  • 6 κεσεδάκια στραγγιστό
  • γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ
  • 1 συσκευασία ρυζογκοφρέτες
  • 200 γραμ. μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια φράουλας
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • 1 φλιτζ. νερό, κρύο

Για το γαρνίρισμα:

  • 200 γραμ. μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια φράουλας
  • 7-8 φράουλες

Τι κάνουμε:

Κόβουμε τις ρυζογκοφρέτες στη μέση και τις χτυπάμε στο μπλέντερ ώστε να γίνουν κομματάκια.

Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας στο νερό και όταν μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι ΚΡΙ ΚΡΙ, τη μαρμελάδα, τη μισή ποσότητα από τις ρυζογκοφρέτες, τις λιωμένες ζελατίνες και τα ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια στρώνουμε τις υπόλοιπες ρυζογκοφρέτες στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας σιλικόνης, προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Σκεπάζουμε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Οταν παγώσει βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε το γλυκό, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε γαρνίροντας με τη μαρμελάδα και τις φράουλες ανακατεμένα.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα κεράσι αντί για μαρμελάδα φράουλα.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.