Πουγκάκια κοτόπουλου

04.12.2008
Εύκολα και μυρωδάτα

Τι έχουμε:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 φλιτζ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. φέτα, τριμμένη
  • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λαδόκολλα
  • ειδικό σπάγκο για φούρνο

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια βάζουμε κάθε φιλέτο ανάμεσα από δύο φύλλα διάφανης μεμβράνης και τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι ώστε να απλώσουν.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, τη μισή ποσότητα από το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Στη συνέχεια βγάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου από τα φύλλα μεμβράνης και βάζουμε στο κέντρο τους 2 κουταλιές από το μείγμα με το ανθότυρο.

Κατόπιν διπλώνουμε τις άκρες κάθε φιλέτου, ώστε να κλείσουν στο εσωτερικό τους τη γέμιση. Τυλίγουμε κάθε πουγκάκι κοτόπουλου με μια φέτα μπέικον και τα σταθεροποιούμε με τον ειδικό σπάγκο.

Στρώνουμε σε ένα ταψί τη λαδόκολλα, βάζουμε τα πουγκάκια κοτόπουλου, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο, πιπέρι και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά.

Συμβουλή
Μπορούμε να βάλουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μαρινάδα μπίρας για 2-3 ώρες, στο ψυγείο, πριν τα ψήσουμε.

το κατάλληλο συνοδευτικό Παγωμένη μπίρα LAGER.