Μπισκότα σαβαγιάρ

01.07.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Προς το τέλος, ρίχνουμε λίγη λίγη τη μισή ζάχαρη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 24 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 βανίλια

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Προς το τέλος, ρίχνουμε λίγη λίγη τη μισή ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ενώνουμε απαλά τα δυο μείγματα και προσθέτουμε σαν βροχή το αλεύρι και τη βανίλια ανακατεύοντας απαλά. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και κάνουμε «κορδόνια» πάνω στο χαρτί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.