ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1½ ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30-40 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 250 γρ. ηλιέλαιο
- 500 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 1 ποτήρι κρασιού ούζο
- 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο καβουρντισμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το ηλιέλαιο με τον χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, τον μαραθόσπορο και τα αμύγδαλα. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε ένα φραντζολάκι και το ψήνουμε για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ξαναψήνουμε για μία ώρα στους 120°C.