Σαλτίνς με βασιλικό και λιαστή ντομάτα

16.02.2015

Yλικά

6 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό

80 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού έτοιμο

80 γρ. ντομάτες λιαστές

1 αβγό μεγάλο

1½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι + 2 κουτ. σούπας αλεύρι

EKTEΛEΣH

Χτυπάμε τις λιαστές ντομάτες σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε πολύ καλά σε μπολ το βούτυρο και το αλάτι με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις τα υλικά ενωθούν καλά, προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το πέστο και τη σκόνη της ντομάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Τους δίνουμε σχήμα χοντρού σωλήνα μήκους 20 περίπου εκατοστών με ανάλογη διάμετρο. Τυλίγουμε τα κομμάτια της ζύμης με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ή δύο ρηχά ταψιά και κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια πάχους περίπου 1/2 εκατοστού. Τα τοποθετούμε πάνω στο χαρτί και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τα ψήνουμε για 14 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ