Yλικά
2 αβγά
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζάνι τυρί αρσενικό Νάξου τριμμένο
1 φλιτζάνι + 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός σε μπολ τα αβγά με το τυρί για ενάμισι λεπτό. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα μόνο. Μεταφέρουμε το μείγμα στον πάγκο της κουζίνας και το ζυμώνουμε με τα χέρια μόνο για όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα ομογενές. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί και δίνουμε στη ζύμη σχήμα σωλήνα με μήκος 25-30 εκατοστών. Βάζουμε τη ζύμη πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε την κορυφή της ζύμης με την παλάμη μέχρι να της δώσουμε αρκετό πλάτος και να χάσει το στρογγυλό της σχήμα. Ψήνουμε τη ζύμη ολόκληρη για 20 λεπτά στον φούρνο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο χωρίς να τον σβήσουμε. Αφήνουμε τη μισοψημένη ζύμη να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια την κόβουμε με μαχαίρι σε φέτες 1½-2 εκατοστών. Τις τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 επιπλέον λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ