ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 λεπτό για τη βινεγκρέτ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 1 μάτσο νεροκάρδαμο ή ρόκα
- 1 σαλάτα γαλλική
- 1 μαρούλι (την καρδιά)
- 5- 6 φύλλα ραντίτσιο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καρύδια, το δεντρολίβανο, το λεμόνι και αλατοπίπερο και αφήνουμε μόνο για 1 λεπτό. Πλένουμε τα σαλατικά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη ζεστή βινεγκρέτ και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Χρειάζεται προσοχή να μην καεί το λάδι, γιατί τότε η σαλάτα θα μυρίσει βαριά. Αν ξεχαστείτε, καλύτερα να κρατήσετε το λάδι για άλλη χρήση και να ζεστάνετε άλλο, σε χαμηλή θερμοκρασία.