Φιλέτα μπακαλιάρου με βραστές πατάτες

01.07.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κιλό πατατούλες ολόκληρες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κύβους
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 1-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και βουρτσίζουμε τη φλούδα τους. Τις βράζουμε ολόκληρες σε μέτρια φωτιά μαζί με το σέλερι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα διατηρούμε ζεστά. Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μπουκιές. Τα αλευρώνουμε ελαφρώς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ρίχνουμε τη δάφνη και ροδίζουμε το ψάρι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε τις πατάτες με τα καρότα και το σέλερι σε βαθιά πιατέλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και γαρνίρουμε με την ντομάτα. Σερβίρουμε με μαγιονέζα αρωματισμένη με ψιλοκομμένο σκόρδο.