- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Yλικά
- 12 αβγά (τα ασπράδια τους)
- 1 κουτ. γλυκού κρεμόριο
- 1? φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
- 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
- 200 γρ. σοκολάτα λευκή σε ξύσμα
Για τη γέμιση
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 700 γρ. βύσσινα από κονσέρβα στραγγισμένα
- 1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο
Για το γλάσο μαρέγκας
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού νερό
- 1/4 κουτ. γλυκού κρεμόριο
- 3 αβγά (τα ασπράδια τους)
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα που να σχηματίζει «κορυφές». Προσθέτουμε τη μισή από τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να είναι πηχτό. Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα και αδειάζουμε σε στεγνή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι το κέικ να συρρικνώνεται λίγο από τα πλάγια. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού σε 6 δίσκους. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα βύσσινα και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λικέρ. Τοποθετούμε σε πιατέλα έναν έναν τους δίσκους του κέικ και γεμίζουμε ανάμεσα με το μείγμα του βύσσινου. Τελειώνουμε με κέικ. Ετοιμάζουμε το γλάσο μαρέγκας: Βράζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και το κρεμόριο για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα με «κορυφές». Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι, χτυπώντας μέχρι να γίνει ένα μείγμα γυαλιστερό και πηχτό. Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και απλώνουμε το γλάσο μαρέγκας πάνω στο κέικ. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ανακατεμένο με το ξύσμα από λευκή σοκολάτα.