Yλικά
1½ κιλό πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλο μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κουτ. σούπας ξίδι
10 ελιές πράσινες χαραγμένες
20 καρύδια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
EKTEΛEΣH
Πλένουμε τα λαχανικά. Βράζουμε τα πράσα και το σέλινο σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο το σκεύος μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Πετάμε το πρώτο νερό και προσθέτουμε το κρασί, το ξίδι, τα καρότα, τις ελιές και τα καρύδια. Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου. Οταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Συνταγή: εφη γιαλουση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος