Μπάμιες λεμονάτες με μάραθο

02.01.2013

Yλικά

1 κιλό μπάμιες

3 πατάτες μικρές καθαρισμένες

2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε λεπτές φέτες

5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια

2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

λίγο ξίδι

αλάτι, πιπέρι

1 λεμόνι (τον χυμό του)

EKTEΛEΣH

Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με ξίδι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι για μισή ώρα. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, κόβουμε τις πατάτες στα 4 και τις σκορπάμε από πάνω μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον μάραθο και την ντομάτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με προσοχή με τα χέρια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το λεμόνι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου.

Συνταγή: εφη γιαλουση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος