Yλικά
2 φέτες ψωμί λευκό
1 πιπεριά Φλωρίνης (τουρσί)
2 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
1 μανιτάρι Portobello μεγάλο
Για τον πουρέ ρεβιθιού
1 κονσέρβα ρεβίθια
1 κουτ. σούπας μαϊντανό
½ κουτ. σούπας δυόσμο
½ λεμόνι (τον χυμό του)
1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον πουρέ: Βάζουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, κύμινο, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο «γκριλ». Αλείφουμε το μανιτάρι με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε φέτες. Απλώνουμε τον πουρέ του ρεβιθιού και στις δύο φέτες ψωμιού. Βάζουμε στη μία φέτα το μανιτάρι και πάνω του πιπεριά Φλωρίνης και ξινομυζήθρα και κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί.