ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
Yλικά
500 γρ. ταλιατέλες
20 σπαράγγια φρέσκα
250 γρ. κρέμα γάλακτος light
200 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
EKTEΛEΣH
Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια: Κόβουμε το κάτω μέρος, βγάζουμε τις ίνες τους και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το σκόρδο σε μικρό κατσαρολάκι για 3 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα και πετάμε το σκόρδο. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τυρί σε φλούδες και τα σπαράγγια. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.