ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
Yλικά
- 500 γρ. λινγκουίνι
- 150 γρ. φασολάκια λεπτά
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 αβγό (τον κρόκο του)
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
- 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Κόβουμε τα φασολάκια πρώτα κατά μήκος και έπειτα στη μέση. Βράζουμε τα λινγκουίνι για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε τα φασολάκια και τις γαρίδες. Σουρώνουμε τα λινγκουίνι, κρατώντας μισό φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ την κρέμα γάλακτος, το ζεστό νερό από τα λινγκουίνι, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το μισό τυρί και τον κρόκο του αβγού. Προσθέτουμε στο μείγμα τα λινγκουίνι με τις γαρίδες και τα φασολάκια, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.