Σπαγγέτι με αρακά και κεφτεδάκια

02.01.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

500 γρ. σπαγγέτι

400 γρ. κιμά χοιρινό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 λεμόνι (το ξύσμα του)

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό

1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. αρακά

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τη μισή παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Παράλληλα, βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι περίπου από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και το νερό από το σπαγγέτι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τον αρακά και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το σπαγγέτι, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.