Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα πορτοκαλιού

18.09.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

* 750 γρ. κιμά

* 2 αβγά

* 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

* 1 κουτ. σούπας κύμινο

* 1 κουτ. σούπας πάπρικα

* 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια

* αλάτι πιπέρι

* ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

* 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

* 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

* 2 καρότα μικρά ψιλοκομμένα

* 1 κλωναράκι θυμάρι

* 1 κουτ. γλυκού πάπρικα

* 150 γρ. κρασί λευκό

* 800 γρ. ντομάτα κονκασέ (2 x 400 γρ.)

* 200 γρ. ζωμό κότας

* 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)

Eκτέλεση

Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά του για 5 λεπτά περίπου. Τον πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μισή ώρα και βάζουμε τα κεφτεδάκια να μαγειρευτούν μαζί για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.