ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
* 750 γρ. κιμά
* 2 αβγά
* 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 κουτ. σούπας κύμινο
* 1 κουτ. σούπας πάπρικα
* 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
* αλάτι πιπέρι
* ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
* 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
* 2 καρότα μικρά ψιλοκομμένα
* 1 κλωναράκι θυμάρι
* 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
* 150 γρ. κρασί λευκό
* 800 γρ. ντομάτα κονκασέ (2 x 400 γρ.)
* 200 γρ. ζωμό κότας
* 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
Eκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά του για 5 λεπτά περίπου. Τον πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μισή ώρα και βάζουμε τα κεφτεδάκια να μαγειρευτούν μαζί για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.