Τηγανιά κρασάτη με μαστέλο και φασκόμηλο

02.10.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

500 γρ. φιλέτο χοιρινό

100 γρ. μαστέλο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

150 γρ. κρασί λευκό

1 κουτ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτά μπαστουνάκια. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε το φιλέτο και το γυρίζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Επειτα από λίγο προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το φασκόμηλο, το μαστέλο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε την τηγανιά να τραβήξει τους χυμούς της και σερβίρουμε αμέσως.