Χταπόδι με χόρτα, ελιές και πατάτες βραστές

28.02.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 κιλό βλίτα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 3 πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 πρέζα πιπέρι καυτερό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα

Eκτέλεση
Σιγομαγειρεύουμε το χταπόδι σε βαθιά κατσαρόλα με το κρασί, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το σκόρδο, το πορτοκάλι, το καυτερό πιπέρι και τις πατάτες για μία ώρα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε τα βλίτα και αφήνουμε να αχνιστούν. Βγάζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε με πιρούνι, ανακατεύουμε με την πάπρικα, προσθέτουμε από πάνω τα βλίτα, κόβουμε το χταπόδι σε μπουκιές και το βάζουμε πάνω στα χόρτα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε.