Υλικά:
- 700 γρ. πλήρες, ελληνικό αγελαδινό γιαούρτι
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση: Βάζετε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη για δύο ώρες. Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα και «χτυπήστε» το με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο. Τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να την επαναλάβετε τουλάχιστον για άλλες 2 φορές ακόμη.Όταν είναι έτοιμο, το σερβίρετε σε μπολάκια παγωτού και στολίζετε με ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα ή, αν προτιμάτε μια πιο γλυκιά εκδοχή, περιχυμένο με λιωμένη σοκολάτα και θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας.