Υλικά:
- 500 γρ. φράουλες χωρίς το κοτσάνι και ψιλοκομμένες
- 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 350 γρ. πλήρες, ελληνικό, αγελαδινό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Βάζετε τις φράουλες σε μεταλλικό ταψάκι, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τις ραντίζετε με το κονιάκι ή το λικέρ. Ανακατεύετε. Σκεπάζετε το ταψάκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τις βγάζετε από το ψυγείο και τις «χτυπάτε» στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτετε το γιαούρτι και το λεμόνι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα ώσπου το μείγμα να γίνει λείο. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση ανάλογα με το γούστο σας. Αν χρειαστεί να προσθέσετε κάποιο υλικό, θα ξαναχτυπήσετε το μείγμα. Το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και χτυπάτε και πάλι με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να την επαναλάβετε τουλάχιστον για 2 φορές ακόμη. Σερβίρετέ το σε ποτήρι του μαρτίνι και γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες.