5 μερίδες
1,5 κιλό χοιρινά παϊδάκια σχετικά άπαχα
Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια μικρά, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κουταλιές ξίδι από κρασί
½ φλιτζάνι ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι μέλι
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας χαμηλή σε νάτριο
1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
½ κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι Πιπέρι
1. Βάζετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και το ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία.
2. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρώς.
3. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για περίπου
10 λεπτά.
4. Αλείφετε τα παϊδάκια με τη σάλτσα και τα τοποθετείτε σε προθερμασμένη πλάκα ψησίματος ή στη σχάρα του φούρνου.
5. Τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, αλείφοντάς τα κατά διαστήματα με την υπόλοιπη σάλτσα.
6. Τα σερβίρετε μαζί με λαχανικά ψητά (πιπεριές, κρεμμύδια, μανιτάρια κ.ά.) και σπιτικό τζατζίκι.