Αρνίσια μπιφτέκια "λεμονάτα" σε μπόλια

28.05.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη

Υλικά

  • 800 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κιλό μπόλια αρνίσια
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
  • 1 αβγό
  • 2 φέτες ψωμιού μεγάλες μουλιασμένες και καλά στυμμένες
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Αφήνουμε την μπόλια σε λεκάνη με κρύο νερό και λίγο ξίδι για 10 λεπτά. Με αυτήν την προετοιμασία, μαλακώνει και κόβεται πιο εύκολα. Ανακατεύουμε σε μεγάλη λεκάνη τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, το ξύσμα λεμονιού, το αβγό και το αλάτι. Θρυμματίζουμε το μουλιασμένο ψωμί με τα χέρια και το προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά. Ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά και αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με πετσέτα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Κόβουμε την μπόλια σε κομμάτια (μεγέθους περίπου όσο ένα πιατάκι του γλυκού). Τυλίγουμε τα μπιφτέκια με την μπόλια και τα ψήνουμε στην ψησταριά σε χωνεμένη θράκα για 15 λεπτά περίπου ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα στη μεσαία θερμοκρασία.