Τηγανιά με συκωταριά

11.06.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15-20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 50 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 πράσο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)

Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, την κόβουμε σε μπουκιές και τις αφήνουμε μέσα σε μπολ με ξίδι για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε να τσιγαριστεί για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε για 1 λεπτό το τηγάνι ώστε να εγκλωβιστεί το άρωμά του στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ρίγανη και αφήνουμε την τηγανιά να σιγοψηθεί για 10 λεπτά περίπου. Περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και σερβίρουμε.