ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1½-2 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη
Υλικά
- 1½ κιλό αρνί (μπούτι)
- 12 αγκινάρες
- 1 κιλό πατάτες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- μερικές κορφούλες ρίγανη φρέσκια
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ταψί. Γύρω από το κρέας τοποθετούμε τις αγκινάρες καθαρισμένες και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Προσθέτουμε μπόλικες κορφούλες φρέσκιας ρίγανης, τον χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και λίγο νερό και ψήνουμε στους 180°C για μιάμιση ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.