Κατσικάκι στον φούρνο και στα κάρβουνα

30.04.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 3 ώρες και 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το λεμόνι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Τοποθετούμε το κατσικάκι σε βαθύ ταψί και το περιχύνουμε με τα 3/4 της μαρινάδας που βράσαμε με το βούτυρο. Σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 3 ώρες περίπου. Στο μεταξύ, ανάβουμε τα κάρβουνα στην ψησταριά και ετοιμάζουμε μια μέτρια φωτιά. Μεταφέρουμε το κρέας στα κάρβουνα, αφού το αλείψουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να «καπνίσει» καλά. Σερβίρουμε αμέσως.