ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 2½ ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη
Υλικά
2 κατσικίσια χεράκια
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
1/4 φλιτζανιού μέλι
1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Τοποθετούμε σε βαθύ ταψί μια σχάρα ψησίματος, πάνω στην οποία ακουμπάμε το κρέας. Βάζουμε μέσα στη βάση του ταψιού το κρεμμύδι, το σκόρδο, το νερό και το κρασί. Σκεπάζουμε ελαφρώς με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί. Ρίχνουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το μέλι, το θυμάρι, τον χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα και το μπαχάρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν. Μόλις περάσουν τα πρώτα 30 λεπτά ψησίματος, βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και το αλείφουμε καλά με το μείγμα του μελιού. Το ξαναβάζουμε στον φούρνο χωρίς το αλουμινόχαρτο. Κάθε 15 λεπτά περίπου επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία επάλειψης με το μείγμα του μελιού. Ψήνουμε για 2 ώρες ή μέχρι να αποσπάται το κρέας εύκολα από το κόκαλο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί. Μεταφέρουμε τα υγρά του ταψιού σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να πάρουν τη μορφή σάλτσας. Σερβίρουμε το κρέας με λίγη από τη σάλτσα.