- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40-45 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 6 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
Yλικά
- 3 αβγά
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη + λίγη για τα φορμάκια
- 6 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ φλιτζάνι γάλα
- 1 κουτ. γλυκού μπράντι
- ½ λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 5 βανίλιες καθαρισμένες
- 6 φορμάκια πυρίμαχα
- λίγο βούτυρο για τα φορμάκια
Eκτέλεση
Bάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ εκτός από τις βανίλιες και τα χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο και γυαλιστερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aλείφουμε τα φορμάκια με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη τινάζοντας ελαφρά να φύγει η παραπανίσια. Kόβουμε τα φρούτα σε φέτες 2 εκατοστών. Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο καλοκαιρινό φρούτο θέλουμε, ακόμη και κατεψυγμένο. Tοποθετούμε 3 φέτες φρούτου σε κάθε φορμάκι και το γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ μέχρι τα 3/4. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να δέσουν ελαφρά τα «κέικ».
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ