Ατομικά «κέικ» με φρέσκιες βανίλιες

20.06.2011
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40-45 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 3 αβγά
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη + λίγη για τα φορμάκια
  • 6 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού μπράντι
  • ½ λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 βανίλιες καθαρισμένες
  • 6 φορμάκια πυρίμαχα
  • λίγο βούτυρο για τα φορμάκια

Eκτέλεση
Bάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ εκτός από τις βανίλιες και τα χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο και γυαλιστερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aλείφουμε τα φορμάκια με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη τινάζοντας ελαφρά να φύγει η παραπανίσια. Kόβουμε τα φρούτα σε φέτες 2 εκατοστών. Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο καλοκαιρινό φρούτο θέλουμε, ακόμη και κατεψυγμένο. Tοποθετούμε 3 φέτες φρούτου σε κάθε φορμάκι και το γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ μέχρι τα 3/4. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να δέσουν ελαφρά τα «κέικ».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ