- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
- ΑΝΑΜΟΝΗ 4 ώρες (ψυγείο)
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1 καρπούζι περίπου 3 κιλών, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο ή γλυκάνισο
- 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Eκτέλεση
Πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει καλά. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το λεμόνι, τον μαραθόσπορο και το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το λιωμένο καρπούζι. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει να δένει. Προσοχή: Δεν θα πρέπει να αφήσουμε το μείγμα να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Βγάζουμε το καρπούζι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε και περνάμε το μείγμα από πολύ λεπτό σουρωτήρι και προσθέτουμε τον δυόσμο. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί η πουτίγκα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την κορυφή με λίγη κανέλα και μερικά από τα φιστίκια. Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ