- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 3 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
Yλικά
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου φρέσκου σε κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 2 φέτες προσούτο σε κομμάτια
- 1 κουτ. σούπας ελιές
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Aπλώνουμε το χαρτί ψησίματος στον πάγκο και τοποθετούμε στο κέντρο τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα μυρωδικά, το προσούτο, τις ελιές, την κάππαρη, το λαδολέμονο, αλάτι και πιπέρι. Διπλώνουμε καλά το χαρτί σαν πακέτο και το βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή ντοματίνια.
Συμβουλή: Μην ξεχνάς να προτιμάς ψάρια βιώσιμης αλιείας, αλιευμένα κατά τα πρότυπα και τις οδηγίες της ΕΕ. Δες ένα μίνι-ντοκιμαντέρ - πατώντας εδώ - και θα διαπιστώσεις πώς κι εσύ μπορείς να επιλέξεις το σωστό ψάρι.