Κλέψε τις εντυπώσεις μόνο με 10 €

20.06.2011
Tο μαγείρεμα με περιορισμένο προϋπολογισμό μπορεί να γίνει δημιουργικό και χορταστικό. Αρκεί λίγη φαντασία, υλικά της εποχής και προγραμματισμός γευμάτων.

Tο μαγείρεμα με περιορισμένο προϋπολογισμό μπορεί να γίνει δημιουργικό και χορταστικό. Αρκεί λίγη φαντασία, υλικά της εποχής και προγραμματισμός γευμάτων...

ΣAΛATA ME ΣOTAPIΣMENO MΠPOKOΛO KAI ΠIΠEPIA - 2,80€

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ. μπρόκολο
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο μουσκεμένο σε νερό για 1 ώρα
  • 1 αντζούγια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν εξωτερικά. Τις αποφλοιώνουμε και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Ζεσταίνουμε αρκετό νερό και αλάτι σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ζεματίζουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, το βγάζουμε και το ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό. Σοτάρουμε σε τηγάνι με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο, το μπούκοβο σουρωμένο και την αντζούγια για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λιώνοντας την αντζούγια με ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τις πιπεριές, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

AYΘENTIKH ITAΛIKH καρμποναρα - 4,10€

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 4 φέτες μπέικον ή pancetta ψιλοκομμένα
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Bράζουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Bράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον. Χτυπάμε με πιρούνι την παρμεζάνα και τα αβγά σε μπολ. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια χτυπώντας το μείγμα πολύ καλά. Mόλις σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε απευθείας στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

AXΛAΔIA «CARPACCIO» ME ΣAΛTΣA KAPAMEΛAΣ - 1,45€

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 αχλάδια καθαρισμένα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • ½ πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Eκτέλεση
Bάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει το μείγμα και να αποκτήσει σκούρο ρόδινο χρώμα. Προσοχή: Δεν ανακατεύουμε καθόλου κατά τη διάρκεια του βρασμού. Oση ώρα βράζει η ζάχαρη, βάζουμε σε άλλο κατσαρολάκι το ξύσμα και το γάλα και μόλις αρχίσουν να βράζουν, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο στην καραμελωμένη ζάχαρη και ανακατεύουμε προσεκτικά. Pίχνουμε σιγά σιγά και το αρωματισμένο γάλα ανακατεύοντας. Στο τέλος, βάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Kόβουμε τα αχλάδια με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε κυκλικά στα πιάτα. Περιχύνουμε με την καραμέλα και σερβίρουμε.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ