ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1½ ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1½ κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- ½ κιλό χόρτα άγρια, όπως ζοχούς ή αντίδια καθαρισμένα
- 1 ματσάκι μαγγίπες (άγριο σχοινόπρασο της Ρούμελης)
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 4 γαρίφαλα ολόκληρα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με το λάδι για 4 λεπτά και προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και 1 φλιτζάνι νερό. Aλατοπιπερώνουμε καλά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα χόρτα και τις μαγγίπες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε για μισή ώρα επιπλέον.