ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
-8 πιπεριές κόκκινες
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2-3 κουτ. σούπας ξίδι
-μερικά κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να «καεί» ο εξωτερικός τους φλοιός τους. Οση ώρα ψήνονται, τις γυρίζουμε από όλες τις μεριές για να «καούν» ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις μεταφέρουμε αμέσως σε μια σακούλα τροφίμων, τη σφραγίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν μέσα για 5 λεπτά και να «ιδρώσουν». Αφού τις βγάλουμε από τη σακούλα, αφαιρούμε την εξωτερική τους μεμβράνη, καθαρίζουμε το εσωτερικό τους από τα σπόρια και τον λευκό ιστό και τις κόβουμε σε χοντρές λωρίδες. Απλώνουμε τις λωρίδες από τις πιπεριές σε ταψί. Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις ξαναβάζουμε στον φούρνο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα με πλούσιο λαδόξιδο και πασπαλίζουμε με φρέσκο τριμμένο θυμάρι.