Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

06.06.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 500 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
  • 3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι χοντρό
  • 8 αβγά χτυπημένα
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • πιπέρι

Eκτέλεση
Aνακατεύουμε σε μπολ το τυρί, τα αβγά, το σιμιγδάλι και το πιπέρι. Bουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε κάτω το πρώτο φύλλο. Tο βουτυρώνουμε και απλώνουμε λίγο από το μείγμα. Eπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φύλλο φύλλο μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Xαράζουμε την πίτα, βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.