ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- ½ αρνί
- 10 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι φασκόμηλο αποξηραμένο
- 3 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για ψητά
- 100 γρ. βούτυρο γίδινο
- 4-5 λεμόνια (τον χυμό τους)
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ μπόλικο αλάτι και πιπέρι σε ίσες δόσεις. Aπλώνουμε πολλές λαδόκολες τη μία επάνω στην άλλη έτσι ώστε να χωράει επάνω τους το αρνάκι κουλουριαστό. Ανοίγουμε εγκοπές στα ψαχνά του κρέατος με κοφτερό μαχαίρι και τις γεμίζουμε με το μείγμα του αλατοπίπερου και από 1 σκελίδα σκόρδο. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας παντού και το αλείφουμε με τον χυμό των λεμονιών και το μείγμα μπαχαρικών. Tο κουλουριάζουμε και στη μέση βάζουμε το φασκόμηλο. Aλείφουμε το αρνάκι με το βούτυρο και το τυλίγουμε σε σφιχτό πακέτο. Tο δένουμε με σπάγκο, το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 3 ώρες περίπου.