Yλικά
- ½ φλιτζάνι φασόλια μαύρα ή κόκκινα βρασμένα
- 1/4 φλιτζανιού salsa
- 2 αβγά
- 2 κουτ. σούπας νερό
- 2 κουτ. σούπας τσένταρ τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ SALSA
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ λάιμ (τον χυμό του)
- 1 ντομάτα σε πολύ μικρούς κύβους
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του)
- 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ αβοκάντο κομμένο σε κύβακια
- 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, χωρίς τα σπόρια
Eκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της salsa σε μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε σε τηγανάκι τα φασόλια και 2 κουταλιές salsa να ζεσταθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τα αβγά και ψήνουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε στη μισή πλευρά της ομελέτας το μείγμα φασολιών και το τυρί. Ψήνουμε για 3 λεπτά στον φούρνο. Διπλώνουμε την ομελέτα κλείνοντας μέσα τα φασόλια και σερβίρουμε με salsa.