Yλικά
- 10 αβγά
- 3/4 φλιτζανιού γάλα
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
- 100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας σταφίδες
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 50 γρ. τυρί κατσικίσιο
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζουμε με το σκόρδο και ροδίζουμε το προσούτο. Βάζουμε τη σταφίδα, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και τις λιαστές ντομάτες, σοτάροντας μαζί για 2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Απλώνουμε την πιπεριά και ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.