Yλικά
- 2 κιλά γουρουνόπουλο (μπούτι)
- 1 ποτήρι πετιμέζι
- 2 ποτήρια κρασί αγιωργίτικο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας θρούμπι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
EKTEΛEΣH
Βάζουμε το κρέας σε λεκάνη και το μαρινάρουμε με ένα ποτήρι κρασί και μισό ποτήρι πετιμέζι, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το θρούμπι. Βάζουμε τη λεκάνη με το κρέας στο ψυγείο για 6-7 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το κρέας αφού το αλείψουμε καλά με το μέλι. Ψήνουμε για 1½ έως 2 ώρες στον φούρνο προσθέτοντας το υπόλοιπο κρασί και το πετιμέζι, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε το κρέας με τα υγρά του ταψιού μέχρι να ροδίσει καλά. Ψήνουμε στη σχάρα τις φέτες της μελιτζάνας, της ντομάτας και των κολοκυθιών. Συνοδεύουμε το κρέας με τα ψητά λαχανικά ή, αν προτιμάμε, με πουρέ πατάτας.