ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 12 φέτες τσουρέκι λεπτές κομμένες ομοιόμορφα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα σοκολάτας
- 500 ml γάλα
- 1/4 κουτ. γλυκού βανίλια
- 60 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκους αβγού
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 350 γρ. σοκολάτα μαύρη σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα, τη βανίλια και το λικέρ σε κατσαρολάκι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν οι κρόκοι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και την ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, αλείφουμε τις φέτες τσουρεκιού με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τις ψήνουμε ελαφρά. Βγάζουμε τις φέτες από τον φούρνο και τις κόβουμε σε τρίγωνα. Τοποθετούμε πάνω σε 8 από αυτά λίγη μαρμελάδα και μετά λίγη κρέμα. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι τσουρέκι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να έχουμε 3 τρίγωνα σε κάθε σάντουιτς ?συνολικά, θα έχουμε 8. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο με λίγη επιπλέον μαρμελάδα.