Ταβάς με χαλούμι και κύμινο

01.10.2008
Θα το τιμήσετε δεόντως!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό κρέας αρνί
  • 1/2 κιλό χαλούμι
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες. Στρώνουμε σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο τη λαδόκολλα και την αλείφουμε με μαργαρίνη.

Βάζουμε το κρέας πάνω από τη λαδόκολλα, το πασπαλίζουμε με το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα.

Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε το ταβά από τον φούρνο, στρώνουμε πάνω στο κρέας τις φέτες από το χαλούμι.

Οταν λιώσει το χαλούμι, το βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε στη λαδόκολλα.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κύμινο να χρησιμοποιήσουμε ρίγανη.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Κύπρου Mountain Vines.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ