Τι έχουμε:
- 1/2 μαρούλι
- 1/2 λάχανο
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 2 ντομάτες
- 1 αγγούρι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 6-7 ελιές, πράσινες σπαστές
- 2-3 κλωναράκια κόλιανδρο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα κόλιανδρου
Τι κάνουμε:
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα.
Τρίβουμε το λάχανο στον τρίφτη και το ρίχνουμε και αυτό στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το αγγούρι και τις ντομάτες, κομμένα σε κομματάκια, την πιπεριά σε ροδέλες, τις ελιές, αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τον χυμό του λεμονιού με το λάδι, περιχύνουμε τη σαλάτα, γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε τη σαλάτα με χαλούμι σαγανάκι.
Το κατάλληλο κρασί Λευκό Κύπρου Καμανταρένα.