Τι έχουμε:
- 1 κιλό κιμά χοιρινό
- 2 αβγά
- 3 πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 3-4 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
- λάδι ελιάς, για το τηγάνισμα
Τι κάνουμε:
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε στον τρίφτη και τις προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον μαϊντανό, πλυμένο και ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τα αβγά, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και ζυμώνουμε τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Βγάζουμε τη ζύμη του κιμά από το ψυγείο, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνουμε ξανά και πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.
Συμβουλή
Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος τρυπάμε τους κεφτέδες με ένα καλαμάκι για σουβλάκια, ώστε να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Κύπρου Δανάη.