Τι έχουμε:
- 2 φλιτζ. πλιγούρι
- 1 φλιτζ. ρύζι EXOTIC WILD RICE AGRINO
- 1 φλιτζ. φέτα
- 3 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 4 κουταλιές λάδι ελιάς
- 7 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα βασιλικού
Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό, έως ότου κοχλάσει.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε με τον τρίφτη σε ένα μπολ.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι EXOTIC WILD RICE AGRINO, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό ζεστό.
10 λεπτά πρίν βράσει το ρύζι, προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε συνεχώς και όταν τα υγρά απορροφηθούν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη φέτα, κομμένη σε κομματάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φυλλαράκια βασιλικού.
Συμβουλή
Κατά τη διάρκεια που βράζει το ρύζι και το πλιγούρι, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.