Ρύζι με θαλασσινά

01.10.2008
Με θαλασσινή αύρα!

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. ρύζι AGRINO ΦΙΝΟ ΟΡΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
  • 300 γραμ. καλαμαράκια, σε ροδέλες
  • 300 γραμ. μύδια, χωρίς κέλυφος
  • 10-15 γαρίδες
  • 2-3 στίγματα κρόκο Κοζάνης
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 8 φλιτζ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος και τις ουρές. Στη συνέχεια τις πλένουμε και τις ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίζουν.

Πλένουμε τα μύδια, τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στο σουρωτήρι μαζί με τις γαρίδες.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7-8 λεπτά.

Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και κρατάμε τον ζωμό.

Προσθέτουμε στον ζωμό το ρύζι ΦΙΝΟ ΝΥΧΑΚΙ AGRINO, τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης, το λάδι , αλάτι, πιπέρι και βράζουμε, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Οταν βράσει το ρύζι και απορροφήσει όλα τα υγρά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε, έως ότου να λιώσει.

Σερβίρουμε το ρύζι σε μια πιατέλα μαζί με τα θαλασσινά.

Συμβουλή
Για περισσότερη ποικιλία μπορούμε να προσθέσουμε και χτένια.

Το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ