Καστανό ρύζι με φύτρες

01.10.2008
Ο,τι πιο υγιεινό στο τραπέζι μας!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 φλιτζ. φύτρες
  • Για το ρύζι
  • 3 φλιτζ. ρύζι BROWN AGRINO
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • 7 φλιτζ. νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 κλωναράκι μαϊντανό
  • 1 κλωναράκι άνηθο

Τι κάνουμε:

Σε ένα μικρό μπολ με νερό μουλιάζουμε τις φύτρες για περίπου μια ώρα.

Ξεπλένουμε το ρύζι BROWN AGRINO με άφθονο νερό και το στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε το λάδι και διαλύουμε τον κύβο.

Οταν πάρουν βράση, προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε, έως ότου απορροφηθούν τα υγρά.

Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε και όταν λιώσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, ώστε να απορροφηθούν οι υδρατμοί.

Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τις φύτρες, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για φύτρες, να χρησιμοποιήσουμε μπρόκολο ή βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.