Σολομός μυρωδάτος

01.10.2008
Οι μυρωδιές της γης και της θάλασσας σε συνδυασμό!

Τι έχουμε:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κύβους ΚΝΟRR Αγρόκηπος Κρεμμυδάκι και Μαϊντανός
  • 2 φλιτζ. ρύζι ανάμεικτο, βρασμένο
  • 3 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, μπαγιάτικο
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ, για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια μαϊντανού

Τι κάνουμε:

Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες ψωμιού, κόβουμε την ψίχα σε κομματάκια, τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τους κύβους ΚΝΟRR Αγρόκηπος Κρεμμυδάκι και Μαϊντανός και τα χτυπάμε.

Κατόπιν, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο.

Πλένουμε τα φιλέτα σολομού, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, στη συνέχεια τα αλείφουμε με το ΒΙΤΑΜ από όλες τις πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

Αλείφουμε ένα ταψί με τo ΒΙΤΑΜ και στρώνουμε τη λαδόκολλα.

Στη συνέχεια, πανάρουμε ένα ένα τα φιλέτα σολομού στο μείγμα με τους τριμμένους κύβους ΚΝΟRR Αγρόκηπος Κρεμμυδάκι και Μαϊντανός και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Οταν ψηθούν, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού με το ρύζι και γαρνίρουμε με κλωναράκια μαϊντανού.

Συμβουλή
Μπορούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος, να προσθέσουμε στο ταψί 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί.

Το κατάλληλο κρασί Chardonnay.