Τι έχουμε:
- 1 πακέτο ζυμαρικά, βίδες
- 2 κύβους KNORR Αγρόκηπος Βοδινό με λαχανικά
- 6-8 φλιτζ. νερό
- 1 μπρόκολο, περίπου 1/2 κιλό
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 6 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια άνηθου
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το μπρόκολο, κόβουμε τα άνθη του και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Πλένουμε την πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τους κύβους KNORR Αγρόκηπος Βοδινό με λαχανικά και προσθέτουμε 3 κουταλιές από το λάδι.
Βράζουμε τις βίδες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Κατόπιν τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα άνθη του μπρόκολου, τα κομματάκια από την πιπεριά, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου.
Συμβουλή
Για να καθαρίσει καλά το μπρόκολο, πριν το βράσουμε το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και ξίδι και μετά το ξεπλένουμε.
Το κατάλληλο κρασί λευκό Ηπείρου.