Μοσχαράκι με αρακά και μαντζουράνα

01.10.2008
Με ένα ξεχωριστό μυρωδικό!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό νουά από μοσχάρι
  • 1 κιλό αρακά
  • 4 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 5 φλιτζ. νερό
  • 1/2 κουταλάκι μαντζουράνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομμάτια. Χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις ντομάτες, τις ζεματίζουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έως ότου χρυσίσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 2-3 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, τη μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, για περίπου 15-20 λεπτά. Κατόπιν, ξεπλένουμε τον αρακά, τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν, έως ότου μαλακώσει το κρέας, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.

Μόλις το φαγητό βράσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε εαν θέλουμε να προσθέσουμε κατά το σερβίρισμα 2-3 χωριάτικα παξιμάδια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, κομμένα σε κομμάτια.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.