Τι έχουμε:
- 4 μελιτζάνες
- 4 κολοκυθάκια
- 2-3 ντομάτες
- 2 πατάτες
- 300 γραμ. φασολάκια
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 6 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λαδόκολλα
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για περίπου μισή ώρα για να ξεπικρίσουν.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τις πατάτες σε κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Κατόπιν, ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε κομματάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Πλένουμε, σκουπίζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Διπλώνουμε τη λαδόκολλα, ούτως ώστε να ψηθούν τα λαχανικά στον ατμό τους και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά.
Οταν ψηθούν, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Συμβουλή
Συνοδεύουμε το μπριάμ με πολύσπορα παξιμάδια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, περιχυμένα με λάδι ελιάς.
Το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά