Φιλέτο με σάλτσα μανιταριών

11.06.2009
Κλασικό πιάτο!

Τι έχουμε:

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσια
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια, καφέ
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε τα μισά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, έως ότου χρυσίσει. Κατόπιν, προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες αλλά και τα πολτοποιημένα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Στη συνέχεια αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε έως ότου αρχίσει να δένει η σάλτσα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα φιλέτα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένα τα θέλουμε.

Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα μανιταριών και σαλάτα της αρεσκείας μας.

Συμβουλή

Μπορούμε να συνοδέψουμε το φιλέτο με πουρέ μανιταριών.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα παλαιωμένη.