Πένες με μανιτάρια

01.10.2008
Ενα γρήγορο πιάτο γεμάτο νοστιμιά!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά, πένες
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια, λευκά
  • 1 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:

Με μια βρεγμένη πετσέτα σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς, έως ότου δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Κατόπιν, τις στραγγίζουμε και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με άνηθο και μαϊντανό.

Συμβουλή

Μπορούμε μαζί με τα μανιτάρια να σοτάρουμε και λίγες φέτες μπέικον.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα φρέσκια.